Friday 11 February 2011

Placinta irlandeza cu ciuperci-Mushroom pie

Ingrediente:
10 cartofi potriviti,care se taie cubulete si se fierb
1-2 linguri margarina
1/2 pahar lapte
1 ardei gras rosu
o ceapa potrivita
7 ciuperci(300 grame),dupa preferinta,eu am pus soiul
Chesnut
200 gr.carne tocata de porc
un pahar suc de rosii
ulei
sare,piper si condiment din frunze de busuioc

ceapa si ardeiul se toaca
se calesc
ciupercile se taie solzisori
carnea de porc fin tocata
suc de rosii
Peste ceapa si ardei, se adauga ciupercile,sarea,piperul si condimentul din frunze de busuioc si se amesteca din cand in cand;atentie,ciupercile lasa "zeama".
Se lasa putin sa se inmoaie in zeama lor,apoi se adauga carnea,dupa 10-15 minute se adauga sucul de rosii,apoi se mai lasa putin sa clocoteasca,amestecand din cand in cand...

Separat se fierb cartofii,apoi se paseaza ,se adauga margarina si laptele...
Intr-o tava de yena se va "coace"placinta.Se pune compozitia de ciuperci,carne...apoi peste cartofii pasati,cu lingura putin cate putin,apoi se da la cuptor pentru 20 de minute,sau pana cand face crusta,ori culoare aurie...
Pofta buna la deliciu!:)
p.s.seamana cu celebrul nostru piure de cartofi cu sos de paste;)

No comments:

Post a Comment