La plecare am cerut reteta....
4 pulpe de pui,taiate in bucati cat mai marunte
paprica dulce
herbes de provence-un condiment de plante aromate (eu de obicei il utilizez la ciorbe)
sare
Se pune intr-o tava ulei,apoi carnea care a fost condimentata.Apoi binenteles se da la cuptor pentru 45-50 minute la 190 grade.
Piureul de cartofi:
cartofi dulci(este un soi special),
o lingura cu varf de margarina,
4 linguri smantana,
sare dupa gust.
Pastai inabusite:
Pastai congelate din supermarket,un pachet ori 500 gr. pastai proaspete
ulei
sare
1/2 pahar cu apa calda
Se pune ulei intr-o craticioara,se lasa putin sa se incalzeasca si se pun pastaile,se calesc putin in ulei,apoi se adauga 1/2 pahar cu apa calda,sare...se lasa sa fiarba la foc potrivit,acoperit cu capac.Cand fasolea sa inmuiat, este gata!(circa 15-20 de minute)
Sos de smantana cu usturoi
4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura ulei de masline
2 linguri smantana
Se freaca usturoiul cu uleiul pana devine o pasta(un fel de maioneza),apoi se adauga smantana.Este un sos potrivit la fripturile de pui si peste.Are o savoare anume intr-e usturoiat si racoros.Si un remediu super in combaterea virozelor.
Pofta buna!:D
No comments:
Post a Comment