Ingrediente:
Pentru o oala de 5 litri
1 varza potrivita
1 ardei gras rosu
1 ceapa potrivita
2 morcovi
2 cani suc de rosii
putin ulei(cat sa acopere fundul oalei)
sare
piper
cimbru(dupa dorinta)
otet la servire
Mod de preparare:
Se pune ulei in oala cat sa acopere fundul oalei,se toaca ceapa,se lasa putin la calit,numai cat se inmoaie,apoi se taie ardeii cubulete si se adauga peste ceapa,apoi morcovul ras sau taiat cubulete;varza se taie fideluta si se "framanata"putin cu sare si se adauga peste celelalte ingrediente,se lasa putin sa se caleasca,varza va lasa zeama.
Separat se fierbe apa ,care va fi adaugata peste ingrediente.Se lasa sa fiarba.
La final se adauga piperul si dupa dorinta cimbru.
La servire se poate pune putin otet,pentru a mai lua din dulceata ciorbei:) sau ca atare cu o lingura de smantanica:)
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment