Wednesday 16 February 2011

Fripturica de pui la cuptor pe pat de piure de cartofi cu garnitura de pastai verzi inabusite si sos de smantana cu usturoi

Un meniu delicios si consistent!Am fost la masa la o prietena irlandeza si ne-a placut acest meniu:D
La plecare am cerut reteta....

Pentru friptuta:
4 pulpe de pui,taiate in bucati cat mai marunte
paprica dulce
herbes de provence-un condiment de plante aromate (eu de obicei il utilizez la ciorbe)
sare
Se pune intr-o tava ulei,apoi carnea care a fost condimentata.Apoi binenteles se da la cuptor pentru 45-50 minute la 190 grade.

Piureul de cartofi:
cartofi dulci(este un soi special),
o lingura cu varf de margarina,
4 linguri smantana,
sare dupa gust.

Pastai inabusite:
Pastai congelate din supermarket,un pachet ori 500 gr. pastai proaspete
ulei
sare
1/2 pahar cu apa calda
Se pune ulei intr-o craticioara,se lasa putin sa se incalzeasca si se pun pastaile,se calesc putin in ulei,apoi se adauga 1/2 pahar cu apa calda,sare...se lasa sa fiarba la foc potrivit,acoperit cu capac.Cand fasolea sa inmuiat, este gata!(circa 15-20 de minute)

Sos de smantana cu usturoi
4 catei de usturoi zdrobiti
1 lingura ulei de masline
2 linguri smantana
Se freaca usturoiul cu uleiul pana devine o pasta(un fel de maioneza),apoi se adauga smantana.Este un sos potrivit la fripturile de pui si peste.Are o savoare anume intr-e usturoiat si racoros.Si un remediu super in combaterea virozelor.


Pofta buna!:D

No comments:

Post a Comment